Terug naar vorige pagina

RDinfo

RD-coördinaatpunten als open data

Informatie over RD-coördinaatpunten (RD-punten) als open data

Informatie over RD-coördinaatpunten is beschikbaar als open data: de gegevens zijn voor iedereen kosteloos toegankelijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Datasets in PDOK

In PDOK vindt u de geodatasets 'RDinfo-punten' en 'RDinfo-stations'. Beide datasets zijn beschikbaar als Web Mapping Service (WMS) en als Web Feature Service (WFS). RDinfo-punten bevat uitsluitend informatie over het object of het adres van het RD-punt. De set RDinfo-stations geeft de informatie van alle meetpunten die horen bij de verzameling van het RD-punt (meestal binnen een straal van ongeveer 200 meter). In deze laatste dataset vindt u informatie over de coördinaten van de stations. Ook geven we in het volgende document een beschrijving van de velden in de datasets in PDOK.

Vrijwel alle diensten in PDOK zijn voor iedereen kosteloos te gebruiken. Er is open source software beschikbaar waarmee iedereen met enige kennis van GIS eenvoudig kan experimenteren. Informatie over aansluiten, gebruik en dienstenniveaus vindt u op de website van PDOK.

Direct informatie over RD-punten zoeken op de kaart

Gegevens over de RD-punten zoeken in onderstaande kaart kan op 2 manieren:
  1. vul het RD-puntnummer in het invulveld in, gevolgd door 'enter' of klik op de loep rechts naast het veld
  2. zoom de kaart in totdat de RD-punten zichtbaar zijn, verplaats de kaart naar het gewenste gebied en klik op het RD-punt